Att sälja sin bil

Att sälja sin bil kan ibland vara knepigt. Jag har oflyt i tajmingen. Just nu är det lite svårare att sälja bil. Sedan hjälper det inte att jag har ett bilmärke vars anseende har minskat något pga att det finns för många fel i förhållande till dess ålder, dvs årsmodell.

Appropå årsmodell, här kan det bli lite knepigt. Det är nämligen så att årsmodell och tillverkningsår inte behöver vara detsamma. Tillverkningsår, tja namnet förkalrar sig själv. Min f.d. bil är tillverkad -02, men den togs inte i bruk förräns -03 och klassas därmed som årsmodell -03.

Var nogrann med att informera personen du ska sälja bilen till om både årsmodell och tillverkningsår så slipper du & denne bråk/bekymmer.

2 thoughts on “Att sälja sin bil

 1. "Diggers" skriver:

  Har oxå köpt ny bil men blir lite confused!
  Köper en modell -08 o tar ut den okt -07!
  Vad f-n har jag för årsmodell egentligen??

 2. levlivetnu skriver:

  Bilproducenterna börjar (i princip) alltid att bygga på sina -08:or under -07. Det klassas som årsmodell -08, men jag kan instämma med att det känns märkligt att man kan köpa dem redan nu innan årsskiftet.

  Bilhandlarna fokuserar mest på årsmodell, vilket inte är så konstigt (de vill ju tjäna så mkt pengar som möjligt), medan det varierar hos privatpersonerna hur man ser på vad som är viktigast.

  Personligen anser att man ska lägga mest fokus på hur många mil bilen gått, om det har blivit servad vid rätt miltal, om den funkat bra osv. Tillverkningsår kontra årsmodell spelar en mindre roll i det sammanhanget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *