Jihde, fram och tillbaka

Peter Jidhe är nu åter i tv4-sporten efter en session på svt-sporten (läs här).

Jag måste erkänna att jag verkligen avskydde Jidhe i början av hans karriär. Alla tyckte att han var bra och jag var lite frustrerad över att jag var den ende som såg hans påklistrade leende, hans framtvingade skratt och tafatta försökt till att vara rolig. Jag tyckte helt enkelt att han var pinsam där han for fram.

Under fotbollsgalan (kommer ej ihåg om det var ett eller två år sedan) såg jag äntligen en ljusglimt hos Jidhe. Det var när han gick fram till Brolin och sa “det är stabilt”.Då skrattade jag länge och samtidigt avtog min avsky.

Detta var tillräckligt för att jag skulle ge honom en chans och då upptäckte jag att han faktiskt var en kompetent reporter. Jag anser för övrigt att han mognat under åren som reporter och inte håller på på samma sätt längre.

Han är alltså ok…dock inte favorit ännu. Min absoluta favorit är Albert Svanberg, som tyvärr inte är ute på fältet längre då han är chef för svt-sporten. Abbe kom tillbaka! Du kan väl åtminstone vara berättare i fotbolls VM-krönikorna?

Den sportreporter jag avskyr mest just nu är Patrik Ekwall, men det är en helt annan historia…

Dagens tips: Kolla in en kul bloggtävling om en brewmaster.

6 thoughts on “Jihde, fram och tillbaka

 1. Brita skriver:

  Jag är jätteledsen över att Jihde lämnar svt. Jag tycker att han är en fantastiskt sport-journalist och han hör hemma på seriösa svt-sporten och inte hos pajasarna på tv4.

 2. Vän av ordning skriver:

  Det är intressant att ni ens hänvisar till sport-töntar med för stor slips och fjantig frisys som journalister.

  De är inte journalister, de gör inga granskningar. De använder ljudeffekter. Om något går riktigt fel inom idrotten så granskas det av nyhetsprogram, seriösa tidningar eljest dylikt.

  Kalla dem gärna sprotskribenter eller liknande men INTE journalister.

  Att man sen tycker att Albert “det skulle inte ha blivit fottboll för Kalle egentligen” Svanberg är värd att lyssna på gör det hela än mer sorgligt.

  Kom in i matchen!

 3. levlivetnu skriver:

  Vän av ordning, you say potato, I say potato…
  Jag gissar att du inte fick jobbet som sportjournalist? Det känns som om detta är ett svårt fall av “surt sa räven” 🙂
  Det är bara att försöka igen och ge inte upp!

 4. Neny skriver:

  Jag tyckte också han var usel från början. Han har blivit bättre. I början ställde han riktigt idiotiska och ibland lite nedvärderande frågor ibland, men som sagt var… han lär sig nog vartefter han arbetar hur han ska göra bättre sportjournalistik, även om det bara handlar om att fråga en idrottare några väl valda frågor om karriären… *S*

 5. AG skriver:

  synd. tv4-sporten är på barnprogramsnivå, och det lär inte peter jihde kunna ändra på. ett möjligt plus är dock om han kan peta peppe engh. den killen skulle va pensionerad för länge sen

 6. Andreas skriver:

  Gillade Peter Jihde till en början då han stack ut från den tråkiga massan. Men sen har han börjat tro att han är någon övermänniska och att alla program ska utgå ifrån hans stil och humor. Men han har ju fungerat rätt bra som värd och intervjuare i vissa program och det ska bli intressant att följa honom. Bäste sportjournalisten på tv är helt klar Jens Lind. Synd att man inte hör honom oftare. I tidningsvärlden är Simon Bank kungen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *