Jobba bort “huvudvärken”

I mitt arbete är det huvudet som använts mest. I det administrativa, i samtalen med mina deltagare, undervisningen osv. När jag jobbar med mitt eget företag är det framför datorn som jag spenderar mest tid med att optimera min hemsida samt att jag försöker ständigt komma på nya sätt att få kunder och besökare till min hemsida (länken finns på längst ner på sidan om någon är intresserad :)).

När det sedan är dags att sova så har man mycket kvar i huvudet att bearbeta och man ligger oftast ganska länge och vrider sig. Detta händer mig alldeles för ofta.

Finns det någon kur för detta? Det som har hjälpt mig är att jobba med kroppen istället för huvudet. Ägna dig åt att måla (vilket jag gjort idag), att promenera eller något annat som inte kräver att du är koncentrerad  utan gå på automatik och låta tankarna “vandra iväg”. Även fast jag inte löser allt så har jag ändå bearbetat det så mycket att det inte stör mig när jag ska sova.

Dagens tips :  Variera att anstränga hjärnan och kroppen, försök att hitta någon balans (vet att det kan vara svårt). Framförallt ta dig tid att anstränga kroppen lite, även fast du kanske förlorar tid just i stunden så tror jag att du får igen det när du sovit bra och kan jobba på dagen efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *