Unna dig tid i vardagen

I vardagen finns det mycket som man ofta vill försöka hinna med. Hushållssysslorna tar ofta upp en hel del av den tid som blir över när man kommer hem från jobbet. Städning, tvätt och matlagning är ingenting som direkt sköter sig självt, vilket man ibland skulle kunna önska. Efter att man tagit hand om dessa saker brukar klockan oftast vara ganska mycket och det kan då vara svårt att få tid att göra de saker som man själv vill göra. Det kan vara allt från att spela ett spel, lägga sig i ett varmt bad eller varför inte bege sig till gymmet för ett träningspass. Att lägga tid på sig själv är viktigt och att få en bra balans mellan alla viktiga delar i livet är det som gör att vi håller ihop i slutändan. Jag tror inte att man skulle ha så stor livsglädje i längden om man inte la någon tid på sig själv över huvud taget utan alltid satte alla och annat annat framför en själv. Det kan till och med sluta så illa att man blir sjuk.

Personligen unnar jag mig egentid så gott jag kan. För mig finns värde i att lägga sig i ett varmt bad, bläddra i ett glossigt magasin eller se en riktigt bra film. Utöver detta försöker jag också unna mig tid med mina nära och kära. Ibland kan vardagen ta upp väldigt mycket tid och det finns då inte så mycket tid över till just dessa små stunder där man kan unna sig själv någonting speciellt. Då brukar jag försöka att bara göra någonting litet som ändå låter mig unna mig själv någonting speciellt. Detta kan till exempel vara att måla mina naglar i en fin färg, unna mig en liten stund i solen på balkongen eller lyssna på riktigt bra musik när jag går till och från jobbet.

Vissa kanske tycker om att vistas ute i naturen. Det kan då vara ett tips att gå med i någon förening där man kan delta i olika utomhusaktiviteter där man samtidigt kan få träffa nya människor. Friluftsfrämjandet är ett utmärkt exempel på en sådan förening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.