Var ska man boka flygresa?

Det måste finnas massor med sajter där du kan boka flygresor, frågan är bara vilken då? Vilken är billigast, vilken är enklast att använda och vilken funkar bäst?

Jag har kollat runt på några stycken, och jag kan inte svara för om det är den bästa, men det är en som jag ändå vill berätta om. Sajten heter Bokasmart.se. Namnet lovar en del, håller den måttet?

Det första jag gjorde var att kolla om den hittade flygresor mellan Nyköping (Skavsta) och Prag (en stad som jag verkligen måste besöka igen). Jag vet att det inte går några flyg där emellan men jag ville se vad sökfunktionen säger. Sökningen går igång och efter en stund får jag svaret: ”Tyvärr hittades inga lediga platser på dom valda datumen, vänligen försök igen med andra datum”. Ingen bra start tycker jag…det borde komma besked att de rutten inte existerar. Men lite räddas detta av nästa mening som lyder: ”Prova även att göra sökningar från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn för att hitta så många flyg som möjligt”.

Efter detta söker jag Stockholm – Prag och då kommer det upp en massa förslag och i prisordning också (sånt gillar vi). Vad som också var bra är att det kommer upp en länk där jag kan hitta guideböcker om Prag (tummen upp), men alla kostar pengar…finns det gratisguider som även kunde länka till? Men det absolut bästa är att jag kan gå in och titta/boka hotell från samma sida (och de är också ordnade så att billigast ligger först). 1236 kr för 2 veckor på två-stjärnigt hotell, inte illa 🙂

Läste nyss på svd.se om att snorkla i Thailand. Det låter riktigt schysst. Kanske är det dit man ska åka…

Jag tycker den här sajten är lite mer innovativ än de andra och den är tydlig och stilren, sånt uppskattar jag. Vad du tycker om sajten? Vet ej, du får testa själv.

Andra bloggar om: , , , , ,

(Detta är ett sponsrat inlägg, men åsikterna är mina)

3 thoughts on “Var ska man boka flygresa?

  1. Fredde skriver:

    Jag tycker http://www.flygresor.se är en mycket bättre sajt för att söka flygresor. Den är klart snabbare och ger bättre sökresultat!

  2. levlivetnu skriver:

    Jo, den verkar inte vara så dum den heller…men det där med hotellöversikt, som sajten i inlägget, verkar den sakna 🙁

  3. Romulus - Mats skriver:

    Tycker att många av resesajtern fortfarande har en del kvar innan dom blir riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.