Varför välja GI-metoden?

Varför skulle en människa som gå ner i vikt välja GI-metoden, eller någon annan metod för den delen? Alla vet väl att vi inte ska äta för mycket fett, minska på sockerintaget samt äta mera grönsaker…eller? Det är väl inga problem?

Jag har testa diverse metoder och misslyckats varje gång. Varför har jag misslyckats? Jag tror att det beror på bristande kunskaper, dålig planering, för låg motivation och för lite stöd.

Det var först när jag läste på hur kroppen fungerar med kolhydrater (snabba & långsamma) , när jag lade upp en strategi, spegeln sa åt mig att det är dags att gå ner i vikt samt att jag & min mamma hjälptes åt med matlagandet för att vi båda skulle gå ner i vikt som det lyckades. Jag gick ner 20 kg på 6 månader. Det var ingen metod annan än min egen som gjorde att jag lyckades.

Jag är inte anhängare av någon speciell viktminskningsmetod, men jag kan uppskatta dem för lite olika anledningar. Ta GI-metoden som exempel, satsar du på det konceptet får du en massa kunskaper (viktigt för att kunna motivera dig), då får en strategi/upplägg som beviseligen fungerar samt att du får ett system som gör det enklare att välja vilken mat du ska äta.

Jag tror att det är stödet du köper annars skulle alla gå ner i vikt på egen hand.

Andra bloggar om: Viktminskning, GI-metoden

3 thoughts on “Varför välja GI-metoden?

 1. Nyman skriver:

  Mmen ibland hjälper en titel på det man gör kanske. Ungefär som när man utbildar sig. Lättare att förlkara vad man gör om utbildningen får en titel som man vet vad dom gör. Tandläkare, ingenjör (fast vem vet vad dom gör). Lättare än sociolog eller idrottsvetare som ingen vet vad dom egentligen gör. 😉

 2. GI-Recept skriver:

  Jag har försökt gå ner i vikt länge, och GI-metoden är den enda metod som verkligen fungerat bra för mig. Det bästa är att man ser resultat så snabbt.

 3. GI metoden skriver:

  Det är många som tycker att GI metoden fungerar. Det är glädjande att man genom att läsa bloggar kan göra det gratis och få bra resultat med GI metoden

  //GI

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.